Psykologhjælp

Tumler du med mørke tanker, manglede motivation og nedtrykthed, så er du ikke alene. Hvert år bliver mere end 500.000 danskere ramt af en depression, og flere og flere er unge mennesker.

På denne side henviser vi til muligheder, som måske kan gavne dig hvis du – eller en af dine nære – har brug for psykologhjælp. Vær opmærksom på at mange af skolerne i CAMPUS Køge har psykologer tilknyttet. Spørg din studievejleder for mere information.

Offentlig tilskudsordning – husk henvisning fra egen læge

Er du imellem 18-20 år, så KAN du være berettiget til psykologbehandling uden egenbetaling, hvis du har en let til moderat depression eller angstdiagnose. Det kræver henvisning fra egen læge.

Gratis psykolog hjælp til unge mellem 18-21

Unge mellem 18 og 21 år er som en midlertidig forsøgsordning berettiget til gratis psykologhjælp for angst og depression (kat. 10 og 11) i perioden fra 1. juli 2018 til 31. december 2021.

Det kræver dog, at nogle særlige omstændigheder er til stede. Læs nærmere på PsykologeriDanmark.dk for at se, om du har mulighed for denne type støtte til psykologbehandling.

Ring, chat eller skriv med Psykiatrifonden

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation, der kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

Psykiatrifonden tilbyder bl.a. gratis rådgivning til dig, der har en psykisk sygdom, og for dig, der oplever, at livet er svært – måske pga. ensomhed, sorg, stress eller en livskrise.

Rådgivningen er også for dig, der er pårørende, og for dig, der møder mennesker med psykiske problemer i dit arbejde. Rådgivningen er gratis og anonym.

Link til rådgivning.

Køge Kommune har en ungepsykolog

Køge er en af de kommuner i Danmark, der allerede har valgt at give sine unge borgere et tilbud om åben, gratis og anonym psykologhjælp. Læs mere om vores ungepsykolog her.