Danmarks første virtuelle skills stafet

CAMPUS Køge gennemførte i september 2020 landets første virtuelle Skills Stafet med stor succes.

I september 2021 løber skills stafetten for 8. klasserne i regionen igen af stablen og vi glæder os! Om det bliver et virtuelt forløb som i 2020 eller om de knap 2000 unge vil besøge alle erhvervsuddannelserne i CAMPUS Køge – det ved vi ikke endnu.

Uanset hvad lover vi grundskolerne, deres lærere og vejledere en sjov og inspir­erende dag, hvor I skal være ak­tive, prøve kræfter med forskel­lige fag, udfordres på viden og teste praktiske færdigheder .

Det sagde eleverne fra Køge Bugts grundskoler om den virtuelle skills stafet:

“Det har været vildt fedt, og super fedt alternativ! Mads-Marius var for vild?”
“Det hjalp mig med at indse hvad jeg ville efter skole.”
“Det var rigtig spænende at høre om?”
“Jeg syntes at det var MAGE sjovt og lærerigt, det var en god måde at gøre det på så det ikke bliver så kedeligt i skolen hele tiden. Jeg syntes at vi fik meget ud af det!”
“Jeg syntes at det er en god måde at gøre det på og jeg har lært en hel del af alt muligt forskelligt i dag”

Virtuelt skills stafet 2020

I 2020 blev dagens program styret gennem e-læringsplatformen Moodle. Der var diverse instruktioner undervejs, så lærere og elever sammen fulgte dagens forløb gennem billeder, videoer, quiz og tekst. Lærerne eller vejlederne på grundskolerne faciliterede dagen og loggede ind på Moodle med kode og link.

Deltagerne blev introduceret til de fire hovedområder, som leder ind i en verden af erhvervsuddannelser (EUD og EUX). Værterne var EUC Sjælland, Køge Handelsskole, ZBC og CAMPUS Køge.

Dagens indhold og forløb

Den dag, klassen ønskede at deltage i forløbet, loggede klasselæreren ind på Moodle platformen, hvor hele dagens forløb lå klar. Forløbet var kronologisk opsat, men klassen kunne logge af og på så mange gange, de havde brug for.

Skills Stafetten bragte klassen rundt på ungdomsuddannelsernes afdelinger i det virtuelle rum, hvor de skulle løse små opgaver og quize.

Forløbet indledtes med en intro til CAMPUS Køge, hvorefter de tre skoler havde ca. 90 minutter hver til at præsentere smagsprøver på fagretninger og faglige discipliner inden for de fire EUD-indgange og en quiz til opsamling på dagen – samt en afrunding.

Aktiviteterne blev afviklet i grundskolernes egne lokaler.

Dagen tog ca. syv lektioner, men hvis eleverne var tidligere færdige eller havde smag for mere, havde campus udviklet supplerende bonusmateriale.

Vi ses til september 2021

Platformen åbner igen i september, men hvis du som lærer eller vejleder har brug for elementer af materialet, er I velkomne til at kontakte: