2.852 unge indtager Køge bymidte til Uddannelsesfestivallen CAMPUS+ under Køge Festuge

1. september 2022

Fredag den 2.9.2022 vil ca. 2.830 elever fra CAMPUS Køges ungdomsuddannelser og grundskoler i Køge, Stevns, Faxe, Greve og Solrød deltage i CAMPUS+ 2022. Her møder de 511 aktører fordelt over 105 aktivitetsstande, som skal give de unge et indblik i det mangfoldige univers, uddannelses- og arbejdsmarkedet er.

Vi vil gerne invitere pressen til at:

  • 9:00 – 9:15: Høre Borgmester Marie Stærke byde velkommen til alle de unge, deres lærere og ledere, samt aktivitetsholdere fra virksomheder, uddannelser, foreninger mv.
  • 9:20 – 12:00: Mærke stemningen i byens gader, hvor de unge deltager i aktiviteter hos de forskellige interessenter
  • 9:20 – 10:30: Deltage i inspirationsoplæg v. Ungdomsforsker Noemi Katznelson, som bl.a. fortæller om, hvordan unge motiveres til læring og hvordan vi sikrer en god overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse i Køge Kommunes Kantine.
  • 10:00 – 11:30: Deltage i Sommermøde om Klima-erhvervsskole-partnerskab i Region Sjælland i VIP teltet på Køge Torv.
  • 12:00 – 13:30: Nyde en frokost, produceret af elever fra FGU Midt- og Østsjælland og ZBC i Køge til lyden MGK og Fuld Effekt på Køge Festuges scene på Køge Torv.

Pressen er velkommen:
Fredag d. 2. september kl. 09:00-13:30 i Køge Midtby.

1.727 tilmeldte elever fra 9. og 10. klasse fra Køge, Stevns, Greve og Solrød

609 elever fra Køges tre gymnasier (STX, HHX og HTX)

366 elever fra Køges erhvervsuddannelser (Køge Handelsskole, ZBC og EUC Sjælland)

150 elever fra FGU Midt- og Østsjælland

604 Lærere undervisere og skoleledere fra de tilmeldte grundskoler og ungdomsuddannelser

107 aktiviteter

592 frivillige og personer, som står ved aktivitetsstandene fra i alt 62 forskellige virksomheder, uddannelser og foreninger, som kommer med i alt 107 forskellige aktiviteter til de unge.

I alt 4.048 personer

Kort om CAMPUS+, arrangeret af partnerne i CAMPUS Køge

Fredag d. 2. september 2022 under Køge Festuge bliver Køge bymidte indtaget af elever fra grundskoler i Køge, Greve, Stevns, Faxe og Solrød samt 1. og 2. årselever fra CAMPUS Køges egne uddannelser i alderen 15-25 år. Til CAMPUS+ deltager de i en række spændende, udfordrende og oplysende aktiviteter designet til at give dem et indblik i, hvilke forskellige fremtidsmuligheder, der er åbne for dem.

Virksomheder, uddannelser og fritidsforeninger stiller op med én eller flere aktiviteter, der kan vise en flig af deres virke og fag frem for de unge mennesker. Dette er virksomhedernes mulighed for at eksponere sig selv og samtidig hjælpe en masse unge med at få inspiration til fremtiden.

Sideløbende vil der være fælles kompetenceudvikling for alle deltagende lærere, undervisere og skoleledere. Målet er et fælles videns-afsæt i forhold til hvordan vi kan være med til at motivere unge til læring og hvordan vi skaber en god overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse.

I VIP-teltet afholdes Sommermøde om Klimaerhvervsskolepartnerskabet i Region Sjælland. Fokus er på, hvordan uddannelser, erhvervsliv, arbejdsmarkedets parter og kommuner kan samarbejde om at sikre, at uddannelse, kompetencer og færdigheder drives af visioner inden for klima, den grønne omstilling, samt af efterspørgsel på arbejdsmarkedet.

CAMPUS+ rundes af på Køge Torv med MGK Køge og Fuld Effekt sponsoreret af Fagforeningernes Hovedorganisation. Frokosten i VIP-teltet er produceret af eleverne fra FGU Midt- og Østsjælland og ZBCs fødevareuddannelser i CAMPUS Køge.

Se mere på www.campusplus.dk

Kontakt CAMPUS+:

  • Campus-koordinator: Fie Illum Jessen – T: 2931 7680
  • Projektleder for CAMPUS+, Phie Lambert – T: 2184 5844

Billeder kan krediteres til CAMPUS Køge og TT Media.