Bygningsstruktører fra EUC Sjælland er årets guldvinder til DM i Skills

2. maj 2022

GULDREGN: Det regnede med guld til årets DM i Skills, hvor Danmarks dygtigste håndværkere fra erhvervsskolerne blev kåret. I kategorien bygningsstruktører var det Simone Olsen og Andreas Creutzberg fra EUC Sjælland, der løb med titlen.

Foto: Per Daugaard
Andres Creutzberg er i lære ved C.G. Jensen og Simone Olsen er i lære ved Arkil A/S.

Det er bygningsstruktørmakkerparret Simone Olsen,19 år og Andreas Creutzberg 22 år, der løb af med sejren til DM i Skills. DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, her modtog makkerparret guld for deres enestående håndværk. De modtog også førstepræmie i Arbejdsmiljøprisen. Begge er elever på EUC Sjælland. 

“Det har været kæmpe stort at vinde, det kunne ikke blive større, og det er noget jeg ikke har turde håbe på. Alle konkurrenterne var gode, så det var en hård konkurrence. Jeg tror ikke helt, det er sivet ind endnu, at Simone og jeg har vundet, det er jeg mega glad for. Efter DM i Skills kørte jeg direkte hjem og fejrede det, og vi var godt nok trætte”

siger Andreas Creutzberg

290 af Danmarks største talenter i 49 forskellige fag dystede om at vinde DM i Skills 2022, der blev afholdt i Høng i Kalundborg Kommune, hvor der kom intet mindre end 67.000 besøgende både venner, familie og gæster. Til overrækkelsen blev danmarksmesterne lykønsket af tidligere statsminster Poul Nyrup Rasmussen, der også er formand for Euroskills 2025.

Godt håndværk handler om godt samarbejde

Det er makkerparret byningsstruktørerne Simone og Andreas enige om. De har nemlig arbejdet side om side i en lang periode for at øve sig til fingerspidserne på deres fag til DM i Skills.

“Vi er et perfekt makkerpar. Andreas har overblikket og kan hurtigt danne sig et helhedsindtryk, og jeg er meget detaljeorienteret og perfektionist med de mindste ting,” fortæller Simone og fortsætter:

“Jeg glædede mig til udfordringen ved konkurrencen, og vise hvad jeg duer til, og vise at jeg godt kan være her og har lov til at være her. Med det mener jeg, at jeg er inde i et mandefag, og jeg nu kan vise, jeg ikke er dårlig, bare fordi jeg er en pige.”

Andreas glædede sig også over samarbejdet med Simone ved DM i Skills.

“Det gode ved vores samarbejdet er, at vi er ikke uenige om noget som helst, og vi er ikke bange for at stole på hinanden. Har Simone en anden mening, er jeg frisk på at sige ok, vi gør det på din måde. For bare fordi jeg er dreng, skal jeg ikke have min vilje.”

Dennis Christensen på EUC Sjælland har trænet med Simone og Andreas og fulgt dem i hele forløbet.

“Jeg er pivstolt, de har haft et kanongodt samarbejdet, de supplerer hinanden supergodt og de har hver deres force. De er simpelthen et godt team. At kunne samarbejde er halvdelen af opgaven som håndværker, for du er del af et sjak, og du skal også kunne arbejde på tværs af faggrænser. Simone og Andreas kan se fremad og gennemskue næste led i opgaven,” siger Dennis Christensen og fortsætter:

“Vi vil gerne vise, at der i håndværksfagene er en faglig stolthed og give blod på tanden til andre unge, så de ser de store muligheder, der er i fagene.”

Fotos: Kirstine Fryd

FAKTA

DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. I år afholdes det i Høng i Kalundborg fra den 28. – 30.april, hvor der er gratis adgang for alle.

https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/