Det bliver i familien

29. september 2020

Pressemeddelelse fra Køge Handelsskole

Malene Kirsch fra Havdrup går på kurset Grundlæggende regnskab på Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole. Hun har fået kursusforløbet af sin søster i gave og målet er, at hun skal varetage bogholderfunktionerne i både sin søsters og sin ægtefælles virksomhed.

“Min mand og jeg er oprindeligt uddannet i gastronomisk catering på Hotel- og Restaurantskolen i Valby – det var også der vi mødtes,” fortæller Malene Kirsch, som snart afslutter sit kursusforløb i Grundlæggende regnskab på Kursuscentret KHS.

“Efterfølgende har vi begge arbejdet i kantine og med catering gennem flere år. Jeg elsker at arbejde med mennesker og levere god service – og mad og selskaber er bare gode måder at kombinere de ting på. For to år siden gik min mand selvstændig med cateringvirksomheden Kirsch & Co, og det har taget fart, og de leverer mad til kantiner i virksomheder og skoler i hele Danmark – dog primært på Sjælland. Jeg hjælper til der – også med regnskab i det omfang, det er muligt. Vi har været ret selvlærte indenfor den disciplin hidtil,” smiler Malene Kirsch.

Nu skal de formelle kompetencer på plads

“I de sidste år har jeg også givet min søster en hånd med i hendes værtshus, Den Grønne Hest, i Folehaven. Jeg kan lide at tale med mennesker og betjene hos min søster. Det er hyggeligt at være der – gæsterne er søde, og der hersker en særlig jargon,” siger Malene Kirsch.

”Jeg har fulgt med på sidelinjen i takt med både min søster og min mand har fået travlt med deres forretninger, og jeg forsøger hele tiden at hjælpe dem og samle bolde op i deres hverdage. Jeg kan godt lide at have gang i mange ting på én gang, og jeg er blevet mere og mere nysgerrig på bogholderidelen – og så kan jeg se, at det er der, jeg kan gøre en forskel – jeg kan hjælpe min søster og mand i deres: Det vigtige for mig er, at de kan koncentrere sig om det, de er gode til – at de kan fokusere på det, der er kernen i deres forretninger – og som i øvrigt var grunden til de startede i første omgang. Og nu har det åbnet for et drømmescenarium for dem – og for mig.

Aftalen blev, at min søster betalte AMU-forløbet for mig – og lige om lidt overtager jeg bogholderidelen og posteringerne i Kirsch & Co, i min søsters værtshus og Cafe Frem, som hun også forpagter i Sydhavnen,” siger Malene Kirsch.

Kontant afregning på lærdom

”Allerede undervejs i forløbet på Kursuscentret KHS har jeg med min nye viden kunne overtage mere og mere – og vidensdele hvad jeg har lært på Grundlæggende regnskab. Her arbejder vi med regnskabsprogrammet e-conomic, og vi lærer det fra grunden – helt fra bunden – og det sætter jeg rigtig stor pris på ” siger Malene Kirsch. “Jeg var lidt nervøs ved tanken om at skulle begynde på forløbet – jeg har kun 9. klasses afgangseksamen og min erhvervsuddannelse fra Hotel- og Restaurantskolen, så jeg var spændt på, om jeg kunne få noget ud af kurset. Men det er gået så godt. Vores underviser Sus Vinther er rigtig god til at lære fra sig, og der findes ikke noget der hedder “dumme spørgsmål”.

Jeg er sådan en person, som helst skal føle mig tryg i de ting, jeg gør og i det, der sker omkring mig, så det har været rigtig rart at være på forløbet i Køge. Kurset er meget anvendeligt, og jeg har fået nye redskaber med hjem hver gang og bruger dem i min dagligdag. Jeg er rigtig glad for, jeg kan komme til at fokusere på bogholderi og få det, jeg lærer nu til at hænge bedre fast på rygraden, fordi jeg skal bruge værktøjerne fra nu. De materialer, vi har fået udleveret og arbejder med, vil jeg kunne tage frem og støtte mig til, indtil redskaberne sidder i skabet, “ siger Malene Kirsch.