En af landets mest anerkendte ungdomsforskere besøger Køge eventen CAMPUS+

18. juli 2022

Fredag d. 2. september afholdes CAMPUS+, hvor Køge midtby fyldes med elever fra både Køge, Greve, Solrød og Stevns – alle med et mål om at blive klogere på deres uddannelses- og jobmuligheder. Men det er ikke kun eleverne, som bliver inspireret og motiveret på dagen.

Når startskuddet lyder fra den store scene på Køge Torv, og eleverne begiver sig ud til aktivitetsstandene, er lærere og undervisere inviteret til et inspirationsforedrag. I år er det en af landets mest anerkendte ungdomsforskere, nemlig Noemi Katznelson, som står for foredraget.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til CAMPUS+ og være en del af det imponerende arrangement. Dertil er en af de mest givende ting i mit arbejdsliv at få lov til at formidle den forskning mit forskningscenter og jeg laver – og at være i dialog med lærere og undervisere, som nogen af dem, der gør den største forskel i børn og unge liv.”

Noemi Katznelson er professor og leder af Center for Ungdomsforskning på AAU. Hendes forskning omfatter bl.a. emner som ungdomskultur, de unges forhold til uddannelse og arbejde, overgangen til ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelse og fastholdelse af de unges motivation for læring og uddannelse.

”Der kommer over 100 lærere og undervisere fra mange forskellige grundskoler og uddannelsesinstitutioner i hele Køge Bugt. Det er vigtigt for os, at de også fyldes med god energi og inspiration fra CAMPUS+ dagen.” siger Phie Lambert, projektleder på CAMPUS+.

”Vi ledte længe efter den helt rigtige til at motivere lærerne og underviserne. Det er vigtigt for os, at det er et foredrag, som både er inspirerende, aktuelt og som giver lærerne værktøjer, som de kan bruge i deres klasselokaler. Noemi Katznelson opfylder alle de krav.” fortæller Phie Lambert.

”Vi glæder os meget til at tage imod Noemi Katznelson, og vi ser frem til, at hun skal inspirere alle de dygtige lærere og undervisere, der deltager til CAMPUS+.” slutter projektleder Phie Lambert af.

Efter foredraget med Noemi Katznelson er det lærerne og undervisernes tur til at møde de mange standholdere, som afholder aktiviteter i Køge midtby under CAMPUS+. Køge midtby er nemlig opdelt i fem farve zoner, hvor lærerne, ligesom eleverne, kan deltage i aktiviteter, løse opgaver og blive klogere på de unges muligheder indenfor uddannelse og job, samt sundhed-, erhverv-, og fritidstilbud.  

Kort om CAMPUS+

CAMPUS Køge arrangerer i samarbejde med Køge Festuge læringsfestivalen, CAMPUS+ midt i Køge by. Her samler partnerne næsten 3.000 unge primært fra Køge, Stevns, Solrød og Greve Kommune. Samtidig opstiller uddannelser, virksomheder og foreninger ca. 100 strande med aktiviteter. Her kan eleverne fra 9. og 10. klasser, gymnasier og erhvervsskolerne deltage i aktiviteter, som introducerer de unge til forskellige uddannelser og jobs.

Køge midtby bliver ved Campus+ opdelt i fem zoner, hvor eleverne kan deltage i aktiviteter, løse opgaver og blive klogere på deres muligheder indenfor uddannelse og job, samt sundhed-, erhverv-, og fritidstilbud.

Har du en virksomhed eller forening, som ønsker at være standholder kan du læse mere på www.campusplus.dk, hvor du også kan booke en stand. Du er også altid velkommen til at kontakte projektleder Phie Lambert og høre nærmere om eventen.

CAMPUS+ bliver arrangeret af CAMPUS Køge i samarbejde med Køge Festuge.

Kontaktoplysninger:

Foto: Noemi Katznelson, Ph.D i ungdomsforskning
Foto: Elever deltager i CAMPUS+ aktiviteter i Køge Midtby