Fire unge håndværkertalenter er klar til kamp i DM i Skills 2023

24. januar 2023

DM i Skills er den store årlige konkurrence for unge talenter fra erhvervsuddannelserne. Danmarksmesterskaberne løber af stablen 2.-4. februar i Fredericia i MesseC. I år har fire ekstraordinære elever fra EUC Sjælland kvalificeret sig. Mød dem her.

Bygningsmaler

Lærke Rasmussen

18 år bor i Nexø på Bornholm
I lære hos Gittes Malerfirma, Aakirkeby, Bornholm

Bygningsmaler

Emilie Kristensen
 
21 år og bor i Store Heddinge
I lære hos Snedkermester Arne Pedersen A/S i Greve.

Det jeg elsker ved malerfaget er at være aktiv i min hverdag og bruge mine hænder. At være kreativ og få lov til at vise ens mere kunstneriske side. Det med at sidde stille på skolebænken, er ikke lige mig.

Jeg elsker den proces, der er i at se tingene udvikle sig – ja se tingene forvandles fra skrot til slot.

Jeg er mega spændt på konkurrencen, og jeg er mega spændt på at se de andre deltagere og finde ud af, hvordan jeg håndterer presset. At komme i gang og mærket suset i maven, og få fuldstændig ro på bagefter.

Opgaven består af fire dele, at sætte tapet, en bunden opgave, en opgave på tid og en fri opgave.”

“Jeg glæder mig til hele oplevelsen ved DM i Skills, og spændingen ved selve konkurrencen. Jeg har ikke sommerfugle i maven, for jeg er vandt til at konkurrencer, men jeg er spændt, det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg er især spændt på, om jeg kan nå det hele. Vi er under et stort tidspres, når vi løser alle opgaverne.

Det jeg er rigtigt glad for ved mit fag er, at man gør en forskel. Du kommer f.eks. ud til et sted, der er gammelt og så laver jeg det om, så det bliver nyt og fint. Det er virkeligt godt at se den glæden hos andre, det skaber.”


Murer

Jonas Kroman 
17 år 
 
20 år bor i Dalby
I lære hos Sandholt & Pedersen ApS Murermestre.

Frisør

Isabella Balleby Madsen
22 år
 
20 år bor i Næstved
i lære hos ZENZ Organic Hairdressing i Roskilde.

“Det jeg elsker ved murerfaget er, at jeg laver noget med mine hænder, som jeg er dygtig til. Jeg forstår mere fag, når jeg skaber med mine hænder, end at sidde stille med en bog. Hænderne kan lave et flot håndværk. Jeg får det godt indeni og kan mærke, når stenene ligger, som de skal.

Jeg er meget spændt på at være med til DM i Skills. Jeg er oppe imod nogle dygtige konkurrenter. Det bliver vildt. Og jeg glæder mig til at komme i gang, og vise hvad jeg kan.”

“Jeg elsker mit fag, især kundekontakten og lære mine kunder at kende, give dem et nyt look og se glæden i deres øjne. Jeg synes, det er megafedt at bruge mine hænder i mit fag, det er mit vigtigste redskab sammen med mine øjne. Jeg kan både mærke og se, om det jeg laver er rigtigt.

Jeg glæder mig meget til DM i Skills og se, hvor meget jeg kan presse mig selv, og hvor dygtige min medkonkurrenter er.”