Ny bygning er guldet for enden af regnbuen

28. oktober 2021

-“Jeg cyklede hertil i regnvejr, og helt symbolsk endte en regnbue midt i Campus Køge. Symbolsk, fordi det bogstaveligt talt er vores uddannelser, der er guldet for enden af regnbuen – det er uddannelser, der sikrer vækst og velfærd i Køge og i vores samfund i sin helhed,” sagde Køges borgmester Marie Stærke til indvielsen. Bestyrelsesformand Susanne Lundvald supplerede med at pointere vigtigheden af at have videregående uddannelser, der er i tæt samarbejde med virksomhederne i hele regionen, for eksempel ved, at alle Zealands studerende er i praktik i løbet af studietiden.

I hjertet af Campus Køge, på Lyngvej 21, ligger Zealands nye uddannelsesafdeling og administrative hovedkvarter i en flot ny bygning. Bygningen har været i brug siden sommeren 2020, kun afbrudt af corona-nedlukningen. Den 26. oktober blev der rådet bod på den udskudte fejring af det nye studiemiljø i Køge, da borgmester Marie Stærke og den studerende Alex Hjort Andersen klippede snoren til Køges nye videregående uddannelsescentrum.

Studieliv er bedre live
Alex Hjort Andersen, der studerer til Multimediedesigner holdt tale på de studerendes vegne: – “Vi startede vores studieliv med at blive hjemsendt på grund af corona, så vi er så glade for nu at være tilbage med ens medstuderende, at lave gruppearbejde, arbejde i labs, kunne sparre ansigt til ansigt med vores meget engagerede og dygtige undervisere, holde fredagsbar, gruppearbejde, tæt på underviserne og de faciliteter, der er i vores labs – som I i øvrigt kan besøge i dag, hvor undervisere og studerende viser deres projekter og faciliteter frem.”

Multimediedesignstuderende Alex Hjort Andersen

Nu skal bygningen indtages af de studerende!
Arkitekten bag bygningen, Jesper Thyge, sagde, at selve opgaven havde været lidt af et benspænd: -“At skulle skabe en uddannelsesinstitution, der skal ligge på en grund med de niveauforskelle, der er her, var et benspænd, der gjorde det hele meget mere spændende, fordi vi alle skulle tænke anderledes for at skabe de rum, alle ønskede – og som står her i dag. Jeg tænker mest på konstruktionen som et lagkagestykke, der svæver over kilen i terrænet. At se den igen er som at besøge et kært barn – og det glæder mig at se bygningen blive indtaget. For det er det, den skal nu! Den skal bruges af de studerende, studielivet skal udfolde sig og det er jeres nu – brug den!”

Arkitekt Jesper Thyge

En gave til de studerende
CC Contractor har bygget den nye afdeling i tæt samarbejde med Zealand og arkitekten, projektchef Claus Minds udtrykte i sin tale begejstring for det gode samarbejde i processen og for, at studielivet nu blomstrer for alvor: -“Vi har i dag en gave med i form af en check, som skal gå til de studerende på Zealand her i Køge og som skal hjælpe dem på vej til at gøre studielivet endnu sjovere – de bestemmer selv hvordan,” sluttede han.

Claus Minds fra CC Contractor overrækker en gavecheck til de studerende på Zealand i Køge

Takkede for en god proces og et flot resultat
Rektor for Zealand Ulla Skaarup og akademichef for Zealands afdeling i Køge, Jørgen Heramb, lagde begge i deres taler vægt på det gode samarbejde med arkitekt og entreprenører, der nu har materialiseret sig fysisk i en bygning, der fra de indledende øvelser har haft til mål at skabe de bedste rammer for et moderne studiemiljø. -“Det er en fornøjelse, at vi nu også fysisk kan være synlige som det videregående uddannelsessted i Campus Køge. Og det i en markant og smuk bygning, der er indrettet med plads til de forskellige studieformer, labs, ” sagde Ulla Skaarup.

Bonusinfo
Man kan selv få indtryk af den spændende nye bygning, når Zealand holder åbent hus den 9.11 og den 13.11, når vi også åbner dørene i forbindelse med åbent hus på alle Campus Køges uddannelser.

Øverste billedtekst: Borgmester Marie Stærke og studerende Alex Hjort Andersen klipper snoren ved indvielsen.