Robotterne kommer – til EUX Business

16. januar 2020

”Det er det første Nordplus-projekt, vi har deltaget i i nyere tid, og vi glæder os over på den måde at kunne udfolde vores portefølje af internationale projekter, så vi kan få sat endnu flere elever og kollegaer i bevægelse med sprog, innovation – og ny teknologi,” fortæller Gitte Dyrløv, som er international koordinator på Køge Handelsskole.

I efteråret 2019 rejste hun sammen med to underviserkollegaer fra skolens EUX Business til Finland – nærmere bestemt til værtskolen Mercuria i Vantaa nord for Helsinki for at kickstarte Riobotics-projektet. Her blev de introduceret til projektet og mødte projektets øvrige partnere og arbejdede med robotteknologien, som er projektets fokusområde.

Særligt for underviser Mai Louise Kühle Nielsen var det et vigtigt besøg, for hun bliver Køge Handelsskoles faste repræsentant og tovholder i projektet. I Vantaa stiftede hun bekendtskab med de øvrige projektledere, inden projektet får elever ombord og luft under vingerne.

Ned i dybden mod nord

15 elever fra Køge Handelsskoles EUX Business kom med i projektet kort før jul. Hver fredag fra nu og frem mod vinterferien underviser Mai Louise Kühle Nielsen elever i syv lektioner, så de bliver blive klar til at arbejde med robotteknologien højt mod nord. Det er nemlig forberedelse til studie- og arbejdstur i Lapland i uge 9, hvor Mai Louise Kühle Nielsen rejser med.

Riobotics-projektet vil siden fortsætte med nye elever – og der vil være en ny rejse i december 2020, og i maj 2021 lægger Køge Handelsskole hus til et rendevouz i robotternes tegn.