Seks unge håndværkertalenter er klar til kamp i DM i Skills 2022

22. april 2022

DM i Skills er den store årlige konkurrence for unge talenter fra erhvervsuddannelserne. Danmarksmesterskaberne løber af stablen 28.-30. april i Høng-Hallen i Kalundborg Kommune. I år har seks ekstraordinære elever fra EUC Sjælland kvalificeret sig. Mød dem her.

Bygningsmaler

Jasmin Vejnø Halling
20 år bor i Vordingborg
I lære hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma.

Jasmin Vejnø Halling er til dagligt i lære hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma. Hun brænder for sit fag fordi:

“Jeg elsker at bruge kroppen i mit arbejde. Så er jeg vild med at se glæden i øjnene på mine kunder. Det at få malet et hjem, kan være ligesom at gå til frisør, hvor kunderne glædes over fornyelse. Det at være bygningsmaler er meget mere end at male. Det er at spartle, slibe, afrense, opsætte tapet og lære en masse teknikker. Jeg elsker det hele i en samlet enhed.”

Frisør

Laura Rosendahl Olsen
19 år bor i Lundby
I skolepraktik hos EUC Sjælland

Laura Rosendahl Jensen der er frisørelev brænder for sit fag, der er også er en fritidsinteresse for hende.

“For mig er hår ikke bare hår – man kan lave et helt kunstværk og formgive i det. Og så kan du fortælle historier med hår. Du kan udfolde dig på rigtig mange måder i faget. Jeg elsker kundekontakten og kreativiteten.”


Bygningsstruktører

Andreas Creutzberg & Simone Olsen
Andreas 22 år bor i Ringsted og er i lære ved C.G. Jensen & Simone 19 år bor i Næstved og i lære ved Arkil A/S

“Vi er et perfekt makkerpar. Andreas har overblikket og kan hurtigt danne sig et helhedsindtryk, og jeg er meget detaljeorienteret og perfektionist med de mindste ting,” fortæller Simone og fortsætter:

“Jeg glæder mig til udfordringen ved konkurrencen, og vise hvad jeg duer til, og vise at jeg godt kan være her og har lov til at være her. Med det mener jeg, at jeg er inde i et mandefag, og jeg nu kan vise, jeg ikke er dårlig, bare fordi jeg er en pige.”

Andreas glæder sig også til udfordringerne og ikke mindst samarbejdet med Simone ved DM i Skills.

“Jeg glæder mig til at presse mig selv, for det er en svær opgave, og der skal fart på, og der kommer sved på panden. Og så glæder jeg mig over at arbejde med Simone. Det gode ved samarbejdet er, at vi er ikke uenige om noget som helst, og vi er ikke bange for at stole på hinanden. Har Simone en anden mening, er jeg frisk på at sige ok, vi gør det på din måde. For bare fordi jeg er dreng, skal jeg ikke have min vilje.”

Murer

Lucas Andersen
20 år bor i Solrød Strand
i lære ved Murermester Jimmy Jacobsen ApS

Lucas Andersen der er murerelev brænder for sit fag, hvor det faglige og sociale går op i en højere enhed. “Jeg elsker mit fag. Især at arbejde med bevaringsværdige bygninger, for det er murerarbejde af høj kvalitet og håndværk rig på detaljer, så der bliver man dygtig til faget. I faget skal hænderne være skruet ordentligt på, for man former noget levende. Min læreplads er meget social, vi holder sommerfester og kender hinanden rigtigt godt, det elsker jeg også ved mit fag.”


Elektriker

Christian Keis
20 år bor i Næstved
I lære hos El og Teknik i Næstved

Han brænder for sit fag og har arbejdet særligt med bæredygtighed og grøn energi.

“Det er spændende at arbejde med tanker, der kan gøre ting mere bæredygtige og miljørigtige. Det er et signal om, at vi tænker på vores fremtid, og det kan man ikke få for meget af, for der skal ske en stor udvikling på netop det felt, før der opstår en optimal forandring.”

Christian Keis er glad for sin EUX uddannelse, der ifølge ham åbner en masse muligheder fremadrettet, både hvis han vil arbejde som håndværker en årrække eller læse videre som installatør.