Tilfældigheder giver bonus

14. maj 2020

Magnus Richardt har haft travlt på sin ungdomsuddannelse på Køge Handelsskole. Han har som elev på EUX Business været på sprog- og praktikophold med Erasmus+ på Malta i tre uger, og han har deltaget i iværksætterkonkurrencen Young Enterprise med tre andre klassekammerater. Her var produkt et særligt elevarbejdsbord med indlagt strøm og optimalt arbejdslys i lækker finish til klasselokaler. Han har også siddet med i bestyrelsen på Køge Handelsskole som elevrepræsentant for EUX Business parallelt med sin uddannelse.

”Mine to år som EUX Business elev på Køge Handelsskole har været total fedt – både når det gælder faglig som personlig udvikling. Det er især uddannelsens erhvervsrelaterede fag, som har haft min interesse fx Virksomhedsøkonomi, Afsætning, Samfundsfag og Erhvervsjura,” siger Magnus Richardt og fortsætter: ”Det er i sær dem, som jeg får brug for i mit fremtidige virke. Jeg har været rigtig glad for min klasse – vi har haft det rigtig sjovt sammen, så det bliver vemodigt at skulle videre. På den anden side glæder jeg mig helt vildt til at komme videre og ud i erhvervslivet og starte hos Codan Rubber, hvor jeg skal begynde som handelselev til efteråret. Jeg glæder mig til den nye hverdag med søde kollegaer – og få lov til at udfolde mine kompetencer fra uddannelsen. Som elev skal jeg varetage en del kundekontakt både i Danmark og i udlandet, dog mest i udlandet, da 90 % af Codans kunder er internationale. Der vil både være rejsedage og kontordage, som består i at svare på kunders henvendelser, og jeg skal sælge deres varer. Jeg skal også på messer rundt om i verden med henblik på mersalg af deres produkter og lære alt om B2B-salg,” siger Magnus Richardt.

Når drømmen er Le Mans

”For mig er det en stor gave at få elevplads hos Codan Rubber – og jeg synes, vi er et supergodt match. For det er ikke blot fagligt og interessemæssigt, vi går godt i spænd. De har gennem de seneste to år også spillet en stor rolle for mig i relation til min sport i fritiden,” siger Magnus Richardt og fortsætter: ”Det lyder nærmest som et rigtigt eventyr. For to år siden var jeg ude og søge sponsor, da motorsport desværre ikke er en billig sport. Derfor tog jeg personligt rundt hos forskellige virksomheder for at søge sponsorat for på det tidspunkt at kunne køre Legend Car. Jeg kiggede rundt i erhvervskvarteret i Køge og så ned ad en blind vej. Jeg overvejede om jeg virkelig skulle gå derned. Jeg stod et stykke tid ved siden af Codan Rubber og tænkte, om jeg skulle tage chancen og gå derind. Jeg blev HELDIGVIS enig med mig selv om at tage skridtet derind. Derfra gik det simpelthen så godt. Jeg fik præsenteret mig selv på bedste vis og fik fortalt hvad jeg kunne tilbyde Codan Rubber. Jeg blev mødt med total åbne arme og positive mennesker, som gjorde mig tryg. Efter ca. 14 dage kom tilbagemeldingen fra dem – de ville gerne sponsorere mig, og det betød, at jeg i sommeren 2019 kunne deltage i Copenhagen Historic Grand Prix. Stort set hele Codan Rubber mødte op i den weekend for at bakke mig op, og det er jeg dem dybt taknemlig for,” siger Magnus Richardt.

”Lige siden har jeg haft et rigtig godt forhold til dem, og i december 2019 blev vi enige om, at jeg skulle være handelselev hos dem. Codan Rubber har også støttet mig, så jeg kunne komme ned og køre test i Barcelona i en Ligier JS2R for RLR Msport. Testen er desværre udskudt på ubestemt tid grundet Covid-19. Til august begynder jeg som handelselev, og fritiden skal bruges på at køre race i det omfang det er muligt. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at køre race på fuldtid en dag, men der ligger meget arbejde bag det at komme på banen. Drømmen er helt klart at køre Le Mans i fremtiden, men det kræver hårdt arbejde, og det er jeg fuldt ud klar til,” siger Magnus Richardt.