Erhvervsskole til unge med handicap

19. januar 2023

Handicaprådet i Køge Kommune, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og partnerne i CAMPUS Køge arbejder sammen om at etablere en erhvervsskole for unge med handicap. Tankerne er konkretiseret i rapporten ”Den tilgængelige erhvervsskole”, som vi nu arbejder for at realisere.

Visionen er at skabe en erhvervsskole, der opleves tilgængelig fra det øjeblik, hvor man søger den første vejledning og indtil man har sit svendebrev og et fast arbejde. En skole, hvor barriererne for at lære minimeres gennem omtanke og den nyeste viden inden for teknologi, pædagogik og hjælpemidler. En skole som gennem en ærlig vejledning og realistisk rådgivning hjælper den unge med at træffe de valg, som gør at den unge efterfølgende har succes i erhvervslivet. En skole, hvor det er let at skabe gode og varige sociale relationer og netværk.

Projektet har støtte fra Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen. Borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke bakker op om en placering i CAMPUS Køge.

Netop nu er parterne i projektet i dialog med handicaporganisationerne, Region Sjælland og flere medlemmer af Folketinget.

Læs mere her